Spletno mesto LAPATISSERIA vsebuje spletno trgovino, ki deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Sklenitev pogodbe je možna samo v slovenskem jeziku.

Cene in ažurnost podatkov

Vse cene so v EUR in vsebujejo predpisani DDV. Cene veljajo do objave novih cen na spletni strani  LAPATISSERIA. Ponudnik skuša čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu.

Naročanje

Naročanje poteka prek interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščene v kategorijah. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Naročila oddana do 18 ure bodo potrjena od 21 ure. Naročila , ki bodo oddana po 18 uri bodo zaključena naslednji dan. Z zaključkom naročila prejeme kupec potrditev naročila na mail. V kolikor vam željenega artikla v naročenem terminu ne bomo mogli zagotoviti zaradi lastnosti artiklov, dobavni rokov  itd. vas bomo o tem obvestili pisno po mailu ali po telefonu in vam ponudili druge možnosti nakupa.
O morebitni spremembi naročila oz. preklica, mora kupec o tem ponudnika obvestiti na email naslov narocila@pohorska-kavarna.com, kjer mora navesti tudi številko nakupa, ki je omenjena v elektronskem sporočilu o nakupu.

Način plačila

 

Odstopanje od pogodbe in reklamacija

Potrošnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 2 dneh pred prevzemom blaga odstopi od pogodbe in v tem času pošlje pisno obvestilo o odstopu . Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje POTOČNIK d.o.o.  o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe/pisno po elektronski pošti (naročila@pohorska-kavarna.com).

 

Ob prevzemu blaga je kupec dolžan predložiti številko naročila in potrdilo o plačilu v kolikor je bilo poravnano po nalogu UPN. Preveriti mora pravilnost naročila ( okus, napis, izgled izdelka, morebitne naročene dodatke,  kot so svečke, dekoracija, dodatni kosi tort). Kasnejših reklamacij na to temo ne sprejemamo. V kolikor se kasneje ugotovi, da v določenem spektru izdelek ne izpolnjuje standardov kakovosti, mora stranka še isti dan vrniti izdelek, da lahko rešujemo reklamacijo. Kasnejših vračil zaradi lastnosti izdelka ne moremo upoštevati.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@pohorska-kavarna.com.  Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Varovanje podatkov

Lastnik spletnega mesta LAPATISSERIA zagotavlja varovanje osebnih podatkov, ki bodo uporabljeni izključno v namene obveščanja o poteku naročila (v primeru, da obiskovalec v spletni trgovini opravi nakup). Lastnik jamči, da bodo podatki obiskovalcev in uporabnikov uporabljeni le v namen nemotenega poteka naročil in ne bodo predani tretji osebi. V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta si lastnik spletnega mesta pridržuje pravico do stika s potrošnikom prek sredstev komunikacij na daljavo. Obiskovalec z izvedeno registracijo dovoljuje lastniku spletnega mesta zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese pri registraciji. Vsi podatki, ki jih obiskovalec navede pri registraciji so namenjeni le poslovanju ponudnika, ki jih ne posreduje v druge namene ali tretji osebi. Trajno hranimo podatke, ki jih je obiskovalec vnesel ob registraciji v računalniški sistem, ki je ustrezno varovan in zaščiten. Ob morebitnem “vdoru” v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti!

Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke. Z dostopom do https://trgovina.lapatisseria.si ste se dogovorili za uporabo piškotkov v dogovoru s podjetjem Potočnik d.o.o. in politiko zasebnosti na spletnem mestu.

Piškotki ki jih uporabljamo so:

Licenca

Če ni drugače navedeno, je Potočnik d.o.o. dajalec licence za spletno mesto in lastniki pravic intelektualne lastnine za vse gradivo na https://trgovina.lapatisseria.si. Vse pravice intelektualne lastnine so pridržane. Do tega lahko dostopate s https://trgovina.lapatisseria.si za svojo osebno uporabo, za katero veljajo omejitve, določene v teh pogojih.

Brez dovoljenja Potočnik d.o.o. iz strani https://trgovina.lapatisseria.si ne smete:

Ta sporazum začne veljati ob neposrednem prihodu na naše spletno mesto.

Pridrževanje pravic

Pridržujemo si pravico, da zahtevamo, da odstranite vse povezave ali katero koli določeno povezavo do naše spletne strani. Soglašate, da na zahtevo takoj odstranite vse povezave do našega spletnega mesta. Pridržujemo si tudi pravico do sprememb teh pogojev in pravil, ki povezujejo politiko kadar koli. Z nenehnim povezovanjem na našo spletno stran se strinjate, da ste zavezani in sledite tem pogojem in pogojem.

Lastnik trgovine

POTOČNIK d.o.o.